Magazijnrollen maken en beperken

Maak herbruikbare magazijnrollen en beperk de rolrechten eventueel tot vertrouwde IP-adressen.

Een magazijnrol is een herbruikbare combinatie van rechten binnen je organisatie. Je kunt dezelfde rol per magazijn aan meerdere gebruikers koppelen. Je hebt Volledige toegang tot Kantoor nodig om rollen te maken, wijzigen of verwijderen.

Open Magazijnrollen in Kantoor via Kantoor > Instellingen > Gebruikers > Rollen.

Een rol maken

  1. Kies Aanmaken.
  2. Vul bij Naam een herkenbare naam in, bijvoorbeeld Pick & pack.
  3. Selecteer onder Rechten alleen de functies en aanvullende acties die deze groep nodig heeft.
  4. Vul bij Toegestane IP-bereiken alleen adressen in als de rolrechten vanaf bepaalde netwerken moeten gelden. Gebruik één IP-adres of CIDR-bereik per regel.
  5. Kies Aanmaken.

Rechten kiezen

Onder Toegang tot functies in dit magazijn vind je Volledige toegang, Verzamelen, Inpakken, Bulk verzenden, Inslag, Voorraadbeheer, Put away, Bijvullen, Retouren verwerken en Problemen oplossen.

Volledige toegang geeft toegang tot alle hoofdfunctionaliteit in Magazijn. De volgende aanvullende rechten staan apart en moet je dus afzonderlijk kiezen wanneer ze nodig zijn:

  • Gebruiker kan picken bevestigen zonder producten te scannen maakt handmatig bevestigen mogelijk in de verzamelflow.
  • Gebruiker kan inpakken zonder producten te scannen maakt handmatig controleren van aantallen mogelijk voor producten met een barcode.
  • Gebruiker kan voorraad verplaatsen geeft toegang tot de actie voor een voorraadverplaatsing.
  • Gebruiker kan voorraad manueel wijzigen geeft toegang tot de actie voor een handmatige voorraadcorrectie.

De twee aanvullende voorraadrechten geven niet zelfstandig toegang tot de voorraadpagina. Kies daarvoor ook Voorraadbeheer of Problemen oplossen. De voorraadacties zijn alleen beschikbaar wanneer voorraadbeheer voor het magazijn is ingeschakeld.

Geef rechten voor werken zonder scan of handmatige voorraadacties alleen als je magazijn hiervoor een vaste controle heeft.

De rol aan een gebruiker koppelen

  1. Open Kantoor > Instellingen > Gebruikers.
  2. Kies bij de gebruiker Bewerk.
  3. Vink bij het juiste magazijn Toegang geven tot dit magazijn aan.
  4. Selecteer onder Rollen één of meer rollen.
  5. Kies Opslaan.

De rechten uit alle geselecteerde rollen worden gecombineerd met de losse rechten van de gebruiker voor dat magazijn.

Rolrechten beperken op IP-adres

Laat Toegestane IP-bereiken leeg als de rol vanaf ieder IP-adres moet werken. Vul je één of meer bereiken in, dan gelden de rechten uit die rol alleen wanneer het IP-adres van de gebruiker met een van die regels overeenkomt.

De beperking geldt alleen voor de rechten uit deze rol. Hetzelfde recht kan nog steeds beschikbaar zijn wanneer je het rechtstreeks aan de gebruiker of via een andere, onbeperkte rol geeft. Controleer daarom alle losse rechten en rollen als je een functie werkelijk tot een netwerk wilt beperken.

Test de beperking met een gebruiker die het benodigde recht alleen via deze rol krijgt.

Een rol wijzigen of verwijderen

Open een rol en wijzig de Naam, Rechten of Toegestane IP-bereiken. De wijziging geldt voor alle gebruikers en magazijnen waaraan de rol is gekoppeld.

Kies Verwijderen alleen als de gekoppelde gebruikers de rechten uit deze rol niet meer nodig hebben of via losse rechten of een andere rol behouden. Na verwijderen levert de rol geen rechten meer aan die gebruikers.